› Начало › Летен спорт и развлечения

Летен спорт и развлечения

Лятото в Боровец е точно толкова завладяващо, колкото и зимата. През топлите месеци в Боровец въздухът е чист и свеж, а нощите са прохладни - истинско удоволствие за любителите на природата. Курортът предлага прекрасни условия за отдих сред планинското слънце, прохладата и спокойствието на вековните иглолистни гори, зелените поляни, осеяни с цветя и билки, многобройните сини езера и величествените заснежени върхове.

За любителите на природата курортът е предпочитано място и отправна точка на много туристически маршрути на планински походи и излети в Рила планина. Боровец е един от главните входове на Национален Парк Рила, прочут със Седемте рилски езера. Гледките са зашеметяващи и тук посетителите могат да намерят покой под звука на течащата по скалите вода на множеството потоци и реки.

През лятото в курорта можете да се насладите на множество забавления сред природата, като различни видове водни спортове, колоездене, планинарство или просто разходки сред природата, тенис, голф, джип-сафари, конна езда, разходка с карета с коне и др.
Времето