› Начало › Планинарство и разходки

Планинарство и разходки

Гостите на курорта могат да поемат с опитен придружител по някой от многото маршрути, до живописни местности в Рила – Седемте Рилски езера, връх Мальовица, връх Мусала, Черните скали и др.

Походът до Седемте Рилски езера е неустоима планинска дестинация, наричана още "Сините очи" на планината. Ще прекарате цял ден сред планинските върхове, заобиколени от величествената красота на Рила планина. Веригата на Седемте Рилски езера е най-дългата, най-живописна и най-посещавана група езера в цялата Рила планина. Езерата се намират на различна височина и изглеждат като големи отпечатъци или стъпки, водещи нагоре по планината. Всяко от тях е наречено съобразно формата си.

Можете да стигнете и до връх Мальовица, който, макар и не на височината на Мусала, е по-труден за изкачване, според планинарите. Тур през Ястребец ще ви отведе и до най-високия връх на Балканите - Мусала. По пътя ще видите и седемте мусаленски езера.

Ако търсите гледка, спираща дъха, можете да поемете по емблематичният туристически маршрут до Черните скали на изток от Боровец. Те се извисяват на 135 м., а в подножието им извира река Сливница. Този лесен 90-минутен маршрут отвежда посетителите през вековните борови гори, покрай покрити с цветя зелени поляни и през живописни поточета. След лекия маршрут ще откриете, че има много места, където да спрете за пикник, докато се наслаждавате на прекрасния изглед. Ако това ви се струва прекалено изморително, авантюристите сред вас могат да отидат до там на кон или с теглен от кон файтон.

Можете да посетите Дворецът Бистрица (Царска Бистрица), намиращ се в самия курорт, където са пребивавали българските царе, или да отидете с водач до ловната хижа Ситняково на цар Фердинанд или до тази на регента принц Кирил - Саръгьол.
Времето