› Начало › Зимни планински маршрути

Зимни планински маршрути

През зимата Боровец е отправна точка за много туристически преходи в Рила планина. На разположение на туристите са планински водачи, които ще ги съпроводят по голямо разнообразие от маршрути с прелестни гледки към околността.

Един от най-популярните планински маршрути води до най-величествената част от Рила планина - връх Мусала, с 2925 метра надморско равнище той е и най-високият връх на Балканския полуостров. До върха се стига за около 6 часа от Боровец и 3 часа от последната станция на кабинковия лифт до връх Ястребец. Пътят на връщане е около 4 часа надолу по склоновете на планината. Привлекателни планински маршрути има и до следващите по големина връх Малка Мусала, връх Иречек, връх Дено, връх Алеко.

Друга изключително атрактивна и красива дестинация в Рила планина през всички сезони е Рилският манастир, архитектурно произведение с огромни измерения, апогей на работата на възрожденските майстори, иконописци, резбари, занаятчии в художествената област, където се съчетават архитектурата и декоративната и монументална живопис върху камък, дърво и метал.

Времето