› Начало › Дестинация Боровец

Дестинация Боровец

Курортът Боровец е комбинация от великолепни планински пейзажи и приветлива и неповторима атмосфера, изпълнена с уютни хотели, ресторанти и заведения. Хиляди туристи са привлечени от местността заради зашеметяващата природна красота на Национален Парк Рила, с острите му, заснежени върхове и меки склонове, прохладните гори и кристално чистия планински въздух с аромат на билки.

Курортът е предпочитана дестинация за спорт и почивка през цялата година, предлага отлични условия за зимни спортове, а през летния сезон можете да се насладите на разходки, туристически преходи, алпинизъм, тенис, колоездене, голф, риболов, езда и водни спортове в язовир Искър.

Боровец е най-старият ски курорт в България, започнал развитието си от 1896 г. Гостите на курорта имат възможността да се докоснат до българската култура и автентичност и да опитат българска кухня и вина.

Вечер курортът се изпълва със светлините на многобройните хотели, заведения и магазини, които правят Боровец забавно и атрактивно място за нощен живот.
Времето