› Начало › Сауна, парна баня

Сауна, парна баня

В спа центъра на Villa Park Боровец можете да изпитате удоволствието от традиционното редуване на сауна с парна баня, в допълнение с леден душ.

Финландската сауна с мек аромат на дъбово дърво, е познатата от древността и има поразяващ релаксиращ и възстановителен ефект върху натоварения от стреса и умората организъм. Сухият и горещ въздух в нея е между 80 и 100°С. Има благоприятен отслабващ ефект, понижава холестерола, пречиства тялото от токсини, има терапевтичен ефект върху дихателната и респираторна система. Порите се разтварят, за да поемат аромата на етерични масла, а кожата става мека и тонизирана.

Парната баня, известна и като турска хамам баня, е древна Източна процедура. Температурата в нея е около 40°С, а влажността - 100%. Топлата пара подпомага отпушването на порите и изхвърлянето на токсините от тях. Оказва изключително добър ефект върху циркулацията на кръвта и обмяната на веществата, след провеждането й кожата е почистена и изглежда подхранена, свежа и подмладена. Парната баня оказва терапевтичен ефект и върху централната нервна система, а ако е в съчетание с различни естествени ароматни масла има и релаксиращо и тонизиращо въздействие. Чрез топлата пара се облекчава напрежението в мускулите и се насърчава чувството на спокойствие и благополучие.

Времето